Plněné mangoldové listy s krůtím masem
70 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 200gramůZelí kysané
- 60gramůCibulka jarní
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 2kusyŠalotka
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 200gramůRajčata
- 40gramůDýňová semínka
- 4gramyPažitka
- 15mililitrůProtlak rajčatový
- 1kusMangold
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mangoldové listy spaříme, omyjeme a necháme vystydnout. Maso rozřízneme na 4 řízky, naklepeme na velikost listů mangoldu, osolíme a opepříme. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka, smícháme se zelím, přimícháme opražená dýňová semena, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme.
- 2Třetinu másla rozpálíme, přidáme zelnou směs, přilijeme víno a podusíme 10 minut. Listy mangoldu osolíme a opepříme, navrch dáme plátek masa a doprostřed kopeček zelné směsi, poté pevně zavineme do závitku, který převážeme nití.
- 3Závitky 3 minuty opékáme na další třetině rozpáleného másla, poté je přendáme do zapékací nádoby. Závitky pečeme při 150°C 15 minut.
- 4Zbytek másla rozehřejeme, přidáme pokrájené šalotky, protlak a vývar. Necháme odpařit na polovinu, poté přisypeme rajčata, osolíme a opepříme, vmícháme zakysanou smetanu.
- 5Omáčku nalijeme na talíře, navrch upravíme závitky a posypeme sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.