Plněné mangoldové listy s krůtím masem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mangoldové listy spaříme, omyjeme a necháme vystydnout. Maso rozřízneme na 4 řízky, naklepeme na velikost listů mangoldu, osolíme a opepříme. Cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka, smícháme se zelím, přimícháme opražená dýňová semena, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme.
  • 2
    Třetinu másla rozpálíme, přidáme zelnou směs, přilijeme víno a podusíme 10 minut. Listy mangoldu osolíme a opepříme, navrch dáme plátek masa a doprostřed kopeček zelné směsi, poté pevně zavineme do závitku, který převážeme nití.
  • 3
    Závitky 3 minuty opékáme na další třetině rozpáleného másla, poté je přendáme do zapékací nádoby. Závitky pečeme při 150°C 15 minut.
  • 4
    Zbytek másla rozehřejeme, přidáme pokrájené šalotky, protlak a vývar. Necháme odpařit na polovinu, poté přisypeme rajčata, osolíme a opepříme, vmícháme zakysanou smetanu.
  • 5
    Omáčku nalijeme na talíře, navrch upravíme závitky a posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.