Plněné masové kapsy po africku
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1kusChilli paprička
- 1kusPepř černý mletý
- 1kusAvokádo
- 200gramůStrouhanka
- 60mililitrůOlej stolní
- 0,25šálekKoriandr mletý
- 0,67šálekOříšky piniové
- 1,5lžičkyNové koření mleté
- 1,33šálkyPšenice - obilky
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
945 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
49 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
19 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso rozdělíme na dvě stejně velké části. Pšenici namočíme na patnáct minut do studené vody, po odkapání ji umixujeme s chilli papričkou bez semen, nasekanou cibulí, solí, pepřem a polovinou masa.
- 2Na 40 ml oleje osmažíme nasekanou cibuli a oříšky, vmícháme nové koření, zbytek masa, koriandr, sůl a pepř. Maso rozděláme na kousky.
- 3Z pšeničné směsi vypracujeme koláč, který nakrájíme na dvanáct dílků. Z každého kousku vytvoříme vějířek/placku a do ní dáme náplň, kapsu pak uzavřeme.
- 4Na 5 cm oleje osmahneme strouhanku. Kapsy pak smažíme pět minut dozlatova, podáváme je s plátky avokáda.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.