Plněné olihně

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
982 mg
Cukr
964 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olihně dobře očistíme, opereme, vybereme vnitřnosti a oliheň necháme odkapat.
  • 2
    Odřízneme chapadélka, která nadrobno nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme k nim 7 lžic olivového oleje, strouhanku, rozetřený česnek, nadrobno nasekanou petrželku, osolíme podle chuti a opepříme.
  • 3
    Směs dobře promícháme.
  • 4
    Touto směsí naplníme olihně, každou uzavřeme párátkem, naskládáme do pekáče, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje, zakryjeme pokrývkou a dáme do dobře vyhřáté trouby prudce zapéct na 20 minut. Pečeme při 250 °C.
  • 5
    Servírujeme se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.