Plněné olihně
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1kilogramOlihně
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 20gramůPetržel - nať
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůStrouhanka
- 20mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
561 mg
Cukr
813 mg
Postup přípravy
- 1Olihně vykucháme a opatrně promyjeme. Pokrájíme na kusy chapadélka a dáme vařit do pánve s trochou osolené vody a citrónovou šťávou. Měkká chapadélka nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku, omytou petrželkou a omytými a vykostěnými ančovičkami. Do směsi vyklepneme vejce, přidáme pepř a strouhanku. Vše promícháme.
- 2Těla olihní naplníme připravenou směsí a zašijeme otvor kuchyňskou nití. Srovnáme do pekáče, přelijeme olejem, osolíme a dáme na 20 minut do trouby předehřáté na 160°C. Hotový pokrm podáváme v pekáči, ve kterém byl připravován.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.