Plněné paprikové lusky
90 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 2gramyDivoké koření celé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1200mililitrůVoda pitná
- 250gramůHovězí maso přední
- 500gramůVepřový ořez
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
- 1000gramůPaprikové lusky čerstvé
- 120gramůTuk
- 100gramůZelenina kořenová
- 30gramůCukr krupice
- 80gramůVejce slepičí
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 300gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Do masa přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, strouhanku, polovinu dávky cibule nakrájené najemno a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
- 2Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen.
- 3Připravenou masovou směsí papriky naplníme.
- 4Na části tuku mírně osmahneme na plátky nakrájenou zbylou cibuli a zeleninu, přidáme koření, zastříkneme octem, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Uvedeme do varu.
- 5Do vařícího základu narovnáme papriky naplněné masovou směsí a dusíme zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme.
- 6Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme zbylou dávkou vody a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 7Před koncem varu omáčku přisladíme, podle chuti dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.