Plněné paprikové lusky zapečené v zelí

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
39 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži dusíme v 1,5 dl vody téměř doměkka.
  • 2
    Prochladlou rýži promícháme s mletým masem, jemně nakrájenou slaninou, vejcem, utřeným česnekem, 1 nasekanou cibulí, mletou paprikou, solí a pepřem. Směsí naplníme očištěné a omyté paprikové lusky.
  • 3
    Polovinu dávky zelí dáme do pekáče vymaštěného sádlem, na zelí položíme naplněné papriky, přikryjeme zbylým zelím a podlijeme trochou vody. Pokrm pečeme pod pokličkou doměkka. Upečené papriky vyjmeme a dáme na teplé místo.
  • 4
    1 drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Odstavíme ji z ohně, vmícháme mletou papriku, přilijeme smetanu a přidáme do zelí. Pokrm krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.