Plněné paprikové lusky zapečené v zelí
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 8kusůPaprikové lusky čerstvé
- 400gramůMaso mleté - mix
- 20gramůSlanina vepřová
- 600gramůZelí kysané
- 100gramůRýže loupaná
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
39 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži dusíme v 1,5 dl vody téměř doměkka.
- 2Prochladlou rýži promícháme s mletým masem, jemně nakrájenou slaninou, vejcem, utřeným česnekem, 1 nasekanou cibulí, mletou paprikou, solí a pepřem. Směsí naplníme očištěné a omyté paprikové lusky.
- 3Polovinu dávky zelí dáme do pekáče vymaštěného sádlem, na zelí položíme naplněné papriky, přikryjeme zbylým zelím a podlijeme trochou vody. Pokrm pečeme pod pokličkou doměkka. Upečené papriky vyjmeme a dáme na teplé místo.
- 41 drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Odstavíme ji z ohně, vmícháme mletou papriku, přilijeme smetanu a přidáme do zelí. Pokrm krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.