Plněné papriky na turecký způsob
95 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůRajčata
- 80gramůRýže dušená
- 400gramůSkopové maso přední
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 3kusyČesnek
- 1decilitrOlej olivový
- 10kusůPaprika červená
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Uvařené skopové maso pomeleme na masovém strojku a dáme do mísy.
- 2K masu přidáme propláchnutou rýži, vajíčko, posekaný česnek, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Paprikám vydlabeme jádřince, opláchneme je a povaříme 3-5 minut. Potom je ochladíme pod studenou vodou, oloupeme a naplníme masovou směsí.
- 3V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, hrnec odstavíme z vařiče, dáme na cibuli oloupaná a propasírovaná rajčata, přidáme sůl, zamícháme a přendáme do zapékací mísy. Do rajčatové omáčky poskládáme plněné papriky, zakryjeme poklicí a pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.