Plněné papriky s rýží

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytým paprikám odřežeme vršky, vydlabeme jádřince a vypláchneme.
  • 2
    Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi si na 1/2 rozpáleného oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní dobře propláchnutou rýži, sůl, pepř, drobně pokrájený česnek, omytou pokrájenou petrželku a 1/2 rajčat.
  • 3
    Rýži promícháme, přilijeme 2 dl vody, pod pokličkou dusíme doměkka.
  • 4
    Udušená směs by měla být hustá, bez tekutiny a tou naplníme papriky, které poskládáme do pekáče, podlijeme 1-2 dl vody, zakryjeme pokličkou a dáme do horké trouby péct. Pečeme při 200°C.
  • 5
    V pánvičce si připravíme z oleje a mouky světlou jíšku, přimícháme k ní druhou polovinu rajčat a osolíme podle chuti. ¨
  • 6
    Rajčatovou omáčkou zalijeme papriky, až když jsou téměř upečené a ještě je dopékáme do doby, než začnou hnědnout.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.