Plněné roštěnky se šalvějí
65 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí roštěná plátky M.B.
- 8kusůŠalvěj čerstvá
- 150mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4plátkyProsciutto sušené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
991 mg
Cukr
419 mg
Postup přípravy
- 1Čtyři roštěnky opláchneme, osušíme, po kraji nařízneme, lehce naklepeme a osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme plátek pršutu a dva listy šalvěje. Plátky masa zavineme, sepneme jehlicí nebo párátky, obalíme v mouce a na rozpáleném másle s olejem po všech stranách orestujeme. Poté přilijeme víno, necháme odpařit, zalijeme částí vývaru a na mírném plameni dusíme. Občas promícháme a přilijeme vývar. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a povaříme.
- 2Maso vyjmeme, odstraníme jehly a držíme na teple, šťávu mírně zredukujeme.
- 3Závitky podáváme přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.