Plněné roštěnky se šalvějí

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
991 mg
Cukr
419 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři roštěnky opláchneme, osušíme, po kraji nařízneme, lehce naklepeme a osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme plátek pršutu a dva listy šalvěje. Plátky masa zavineme, sepneme jehlicí nebo párátky, obalíme v mouce a na rozpáleném másle s olejem po všech stranách orestujeme. Poté přilijeme víno, necháme odpařit, zalijeme částí vývaru a na mírném plameni dusíme. Občas promícháme a přilijeme vývar. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a povaříme.
  • 2
    Maso vyjmeme, odstraníme jehly a držíme na teple, šťávu mírně zredukujeme.
  • 3
    Závitky podáváme přelité šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.