Plněné sýrové košíčky (Chäschüechli, Ramequin Suisse)
50 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSýr ementálského typu
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůTvaroh jemný
- 1špetkaSůl
- 50gramůSýr Eidam cihla 45%
- 150gramůVepřová pečeně
- 0,2litrMléko polotučné
- 0,1litrSmetana 12% (konzumní)
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
928 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
69 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
238 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla, strouhaného sýra, tvarohu a soli zpracujeme hladké těsto, které necháme odležet v chladnu. Odpočinuté těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na kousky o velikosti formiček. Košíčky vymažeme máslem a vyložíme těstem. Těsto na dně formičky propícháme a posypeme strouhaným eidamem a nadrobno nakrájeným masem. Košíčky naplníme až po okraj směsí ze strouhaného ementálu, mouky, mléka, smetany, pepře a petrželky.
- 2Pečeme v předehřáté troubě nejdříve zprudka, potom zvolníme a dopečeme při mírné teplotě zhruba 25 - 30 minut.
- 3Podáváme s různými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.