Plněné telecí hrudí
300 min.

Ingredience
- nádivka
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyBrambory
- 1,5lžičkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceMouka bramborová
- 3lžíceOlej stolní
- 1500gramůTelecí hruď
- 1,5lžičkySůl
- 4lžičkyPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5šálekVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
823 mg
Postup přípravy
- 1Telecí hrudí vykostíme a maso prořízneme ostrým nožem. Vzniklý prostor naplníme nádivkou.
- 2Maso zašijeme, potřeme solí, pepřem a česnekem.
- 3Vložíme do pekáče s rozehřátým tukem, přilijeme 1/2 šálku horké vody a necháme péct asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení asi po 3/4 hodiny maso otočíme a dopečeme.
- 5Nádivka:
- 6Nastrouháme na hrubém struhadle syrové brambory, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, bramborovou mouku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.