Plněné telecí hrudí

300 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
823 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí hrudí vykostíme a maso prořízneme ostrým nožem. Vzniklý prostor naplníme nádivkou.
  • 2
    Maso zašijeme, potřeme solí, pepřem a česnekem.
  • 3
    Vložíme do pekáče s rozehřátým tukem, přilijeme 1/2 šálku horké vody a necháme péct asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení asi po 3/4 hodiny maso otočíme a dopečeme.
  • 5
    Nádivka:
  • 6
    Nastrouháme na hrubém struhadle syrové brambory, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, bramborovou mouku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.