Plněné telecí hrudí
90 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 200gramůKopřiva
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 8kusůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůTelecí hruď
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
51 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou žemli opečeme na másle, přidáme nasekaný česnek, kopřivy a jarní cibulku.
- 2Smícháme žloutky s mlékem a dvěma vyšlehanými bílky, s opečenou žemlí, osolíme, opepříme a touto směsní naplníme telecí hrudí.
- 3Hrudí opepříme, osolíme a opečeme na pánvi, poté dáme dopéct do předehřáté trouby na 60 minut při teplotě 170 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.