Plněné tvarohové nudle - kraple
30 min.
Ingredience
- 30dekagramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 3,05litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 100gramůStrouhanka
- 1kusCukr skořicový
- 100gramůMáslo čerstvé
- tvarohová nádivka
- 250gramůTvaroh tučný
- 1kusCukr vanilka
- 30gramůHrozinky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceCukr krupice
- 5gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
38 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme těsto na nudle. Na vál dáme 30 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme postupně až 0.5 dl vody, 2 špetky soli a zamícháme vidličkou. Těsto dobře pomocí rukou uhněteme na tuhé hladké těsto, které necháme zakryté chvilku odpočinout.
- 2Mezitím si dobře vymícháme nádivku: tvaroh v misce smícháme se 2 žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, hrozinkami a nastrouhanými neoloupanými mandlemi.
- 3Těsto rozválíme na co nejslabší placku. Na ni rozetřeme nádivku a těsto stočíme jako závin. Pak nakrájíme čtverce a kraje k sobě přitiskneme.
- 4Do hrnce s 2-3 litry s osolenou vodou postupně vkládáme "kraple" a pomalu je vaříme přibližně 13-15 minut.
- 5Kraple podáváme horké, posypané opraženou strouhankou, skořicovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.