Plněné vinné listy hovězím masem
145 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůHovězí maso mleté
- 50gramůRýže jasmínová
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMáta
- 20gramůPetržel - nať
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 30kusůVinné listy
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
955 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
38 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
68 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso propracujeme s cibulí, rýží, vejcem, 20 g másla a citronovou šťávou. Přidáme prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Pokud by hmota byla příliš tuhá, přidáme trochu piva.
- 2Vinné listy povaříme 1 minutu v osolené vodě, zchladíme a necháme okapat. Na každý list naneseme vždy 1 lžíci mletého masa. Okraje listů přeložíme přes náplň a listy pevně zavineme.
- 3V kastrolu rozehřejeme zbývající máslo a dno vyložíme zbývajícími vinnými listy. Na ně poskládáme plněné listy a přilijeme zeleninový vývar. Zvolna dusíme asi 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.