Plněné vinné listy hovězím masem

145 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
955 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
38 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
68 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso propracujeme s cibulí, rýží, vejcem, 20 g másla a citronovou šťávou. Přidáme prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme. Pokud by hmota byla příliš tuhá, přidáme trochu piva.
  • 2
    Vinné listy povaříme 1 minutu v osolené vodě, zchladíme a necháme okapat. Na každý list naneseme vždy 1 lžíci mletého masa. Okraje listů přeložíme přes náplň a listy pevně zavineme.
  • 3
    V kastrolu rozehřejeme zbývající máslo a dno vyložíme zbývajícími vinnými listy. Na ně poskládáme plněné listy a přilijeme zeleninový vývar. Zvolna dusíme asi 2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.