Plněné vinné listy v olivovém oleji

130 min.
Turecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
53 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou rýži necháme hodinu máčet v horké vodě, poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na oleji. Přisypeme rýži, sůl, cukr, pepř a šťávu z citrónu. Vše zalijeme vodou a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.
  • 3
    K uvařené rýži vmícháme piniové oříšky a nadrobno krájenou mátu. Rýži necháme půl hodiny odstát na teplém místě.
  • 4
    Vinné listy povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté plníme rýží a pevně srolujeme. Naplněné listy naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, pokapeme citrónem, osolíme, osladíme a dáme vařit do změknutí.
  • 5
    Servírujeme studené. Jako příloha je vhodné pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.