Plněné vinné listy v olivovém oleji
130 min.
Ingredience
- 240gramůCibule
- 250gramůVinné listy
- 120gramůRýže loupaná
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůMáta
- 2kusyCitrony
- 10gramůOříšky piniové
- 200mililitrůOlej olivový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
53 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Přebranou rýži necháme hodinu máčet v horké vodě, poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na oleji. Přisypeme rýži, sůl, cukr, pepř a šťávu z citrónu. Vše zalijeme vodou a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.
- 3K uvařené rýži vmícháme piniové oříšky a nadrobno krájenou mátu. Rýži necháme půl hodiny odstát na teplém místě.
- 4Vinné listy povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté plníme rýží a pevně srolujeme. Naplněné listy naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, pokapeme citrónem, osolíme, osladíme a dáme vařit do změknutí.
- 5Servírujeme studené. Jako příloha je vhodné pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.