Plněné žampióny na zakysané smetaně
35 min.
Ingredience
- Na přípravu smetany
- 250gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKari koření
- Na vymazání plechu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
58 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do vhodného kastrůlku vsypeme rýži, zalijeme horkou vodou, osolíme a na mírném ohni povaříme do měkka. Z důkladně očištěných žampiónů odřízneme nožičky, které rozkrájíme na malé kousky. V pánvi na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, na malé kousky pokrájenou cibuli. Přidáme nakrájené nožičky ze žampiónů, osmahneme do měkka a odstavíme ze sporáku. Vmícháme uvařenou rýži, ochutíme špetkou solí, pepřem a dobře promícháme.
- 2Připravenou náplní naplníme kloboučky žampiónů, naskládáme je na máslem vymazaný plech, polijeme olejem a vložíme do nahřáté trouby. Při 180 stupních pečeme 20 minut. Smetanu smícháme podle chuti se solí, pepřem, kari kořením a krátce před dopečením jí žampióny podlijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.