Plněné žampióny na zakysané smetaně

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
58 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vhodného kastrůlku vsypeme rýži, zalijeme horkou vodou, osolíme a na mírném ohni povaříme do měkka. Z důkladně očištěných žampiónů odřízneme nožičky, které rozkrájíme na malé kousky. V pánvi na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, na malé kousky pokrájenou cibuli. Přidáme nakrájené nožičky ze žampiónů, osmahneme do měkka a odstavíme ze sporáku. Vmícháme uvařenou rýži, ochutíme špetkou solí, pepřem a dobře promícháme.
  • 2
    Připravenou náplní naplníme kloboučky žampiónů, naskládáme je na máslem vymazaný plech, polijeme olejem a vložíme do nahřáté trouby. Při 180 stupních pečeme 20 minut. Smetanu smícháme podle chuti se solí, pepřem, kari kořením a krátce před dopečením jí žampióny podlijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.