Plněné zelné listy (
70 min.
Ingredience
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusPórek
- 1kusPetržel kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 500gramůMaso mleté - mix
- 6plátkůZelí hlávkové bílé
- 5litrůHovězí vývar základní
- 6plátkůAnglická slanina
- 150gramůŠunka dušená
- 1hrstStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Velké zdravé listy zelí vypereme a necháme krátce přejít varem ve vodě. Mleté maso smícháme se strouhankou, drobně nakrájenou cibulí a se šunkou nakrájenou na kostičky, anglickou slaninou, kořením a žloutky. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř.
- 2Směs rozprostřeme na připravené a okapané zelné listy, zabalíme, ovineme velkými plátky slaniny a převážeme nití.
- 3Závitky naskládáme do kastrolu, přidáme zeleninu (mrkev, pórek, petržel) a cca 45 minut dusíme v hovězím vývaru.
- 4Hotové podáváme přelité vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.