Plněný krab
50 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 1200gramůKrab
- 40mililitrůMartell cognac
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůPetržel - nať
- 40gramůStrouhanka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůMléko polotučné
- 40gramůBageta
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
22 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kraby vaříme ve vodě 15-17 minut. Necháme okapat, vychladnout a vybereme maso a korál tak, abychom moc neporušili krunýř, který poslouží k servírování.
- 2Připravíme nádivku smícháním střídky s mlékem a částí smetany. Ochutíme solí, pepřem, hněteme dohladka. Nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na másle, přidáme pokrájené maso, několik minut orestujeme. Zalijeme koňakem a flambujeme. Poté přidáme vlhkou střídku, petrželku a zbytek smetany. Dobře promícháme a dochutíme.
- 3Prázdné vymyté krunýře naplníme touto směsí, zasypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a pod grilem v troubě zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.