Plněný krab

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
22 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kraby vaříme ve vodě 15-17 minut. Necháme okapat, vychladnout a vybereme maso a korál tak, abychom moc neporušili krunýř, který poslouží k servírování.
  • 2
    Připravíme nádivku smícháním střídky s mlékem a částí smetany. Ochutíme solí, pepřem, hněteme dohladka. Nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na másle, přidáme pokrájené maso, několik minut orestujeme. Zalijeme koňakem a flambujeme. Poté přidáme vlhkou střídku, petrželku a zbytek smetany. Dobře promícháme a dochutíme.
  • 3
    Prázdné vymyté krunýře naplníme touto směsí, zasypeme strouhankou, poklademe vločkami másla a pod grilem v troubě zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.