Plněný krkonošský řízek

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
727 mg
Cukr
935 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které doširoka rozklepeme. Osolíme je, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a plníme takto připravenou směsí: polovinu na drobno nakrájené cibule zpěníme na části tuku, přidáme játra nakrájená na nudličky, osmahneme, opepříme, okmínujeme, přidáme část povařených překrájených hub, kapii nakrájenou na proužky, překrájenou petrželku a zalijeme vejci. Necháme srazit.
  • 2
    Naplněné řízky přeložíme, okraje spíchneme párátkem, poprášíme je prosátou moukou a klademe je do pekáče vymazaného tukem. Podlijeme vývarem a asi 20 minut pečeme v troubě.
  • 3
    Potom do výpeku přidáme druhou část hub, zjemníme máslem, zalijeme vývarem a dosolíme.
  • 4
    Vše podusíme, až je maso měkké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.