Plněný krkonošský řízek
65 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 20gramůPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůVepřová kýta
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 200gramůJátra hovězí
- 1gramKmín celý
- 10gramůHouby sušené
- 1gramZázvor mletý
- 20gramůČesnek
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 35gramůPaprika sterilovaná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
727 mg
Cukr
935 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které doširoka rozklepeme. Osolíme je, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a plníme takto připravenou směsí: polovinu na drobno nakrájené cibule zpěníme na části tuku, přidáme játra nakrájená na nudličky, osmahneme, opepříme, okmínujeme, přidáme část povařených překrájených hub, kapii nakrájenou na proužky, překrájenou petrželku a zalijeme vejci. Necháme srazit.
- 2Naplněné řízky přeložíme, okraje spíchneme párátkem, poprášíme je prosátou moukou a klademe je do pekáče vymazaného tukem. Podlijeme vývarem a asi 20 minut pečeme v troubě.
- 3Potom do výpeku přidáme druhou část hub, zjemníme máslem, zalijeme vývarem a dosolíme.
- 4Vše podusíme, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.