Plněný kvašený chléb
15 min.
Ingredience
- 50gramůOlivy černé
- 50gramůOlivy nakládané
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný červený
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 80gramůSýr Provolone
- 80gramůSalám jemný
- 300gramůChléb celozrnný pšenično-žitný
- 0,5lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V mixéru umixujeme olivy, ocet, olej a oregano. Ke směsi přimícháme nasekanou petržel.
- 2Horní třetinu kulatého žitného chleba odkrojíme a z obou částí vydlabeme měkkou střídu tak, aby zůstaly stěny o síle asi 2,5 cm.
- 3Větší část olivové směsi rozetřeme do dutiny chlebové misky. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
- 4Polovinu špenátu a rajčat, všechen sýr a tence nakrájený salám narovnáme do bochníku. Navrch dáme zbývající špenát a druhou polovinu rajčat. Zbylou olivovou směsí potřeme víčko chleba.
- 5Bochník uzavřeme víčkem a obě části přitlačíme k sobě. Naplněný bochník nakrájíme pilkovým nožem na čtvrky a ihned podáváme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.