Plněný kvašený chléb

15 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mixéru umixujeme olivy, ocet, olej a oregano. Ke směsi přimícháme nasekanou petržel.
  • 2
    Horní třetinu kulatého žitného chleba odkrojíme a z obou částí vydlabeme měkkou střídu tak, aby zůstaly stěny o síle asi 2,5 cm.
  • 3
    Větší část olivové směsi rozetřeme do dutiny chlebové misky. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Polovinu špenátu a rajčat, všechen sýr a tence nakrájený salám narovnáme do bochníku. Navrch dáme zbývající špenát a druhou polovinu rajčat. Zbylou olivovou směsí potřeme víčko chleba.
  • 5
    Bochník uzavřeme víčkem a obě části přitlačíme k sobě. Naplněný bochník nakrájíme pilkovým nožem na čtvrky a ihned podáváme.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.