Plněný lilek s volským okem
75 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Lilky řádně omyjeme, nařízneme mřížku na slupku, řádně osolíme a necháme půl hodiny odležet. Poté je omyjeme pod tekoucí vodou, vymačkáme tekutinu a řeznou stranou dolů je vyskládáme do pekáče vyloženého alobalem. Vložíme do trouby předehřáté na 200° C a pečeme 20 minut.
- 2Mezitím dáme stranou dvě rajčata, zbylá spaříme, zchladíme, oloupeme, vnitřky vydlabeme a dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky.
- 3V kastrolu rozehřejeme čtyři lžíce oleje, zpěníme na něm cibuli, přidáme nakrájená rajčata a nasekané bylinky. Dle chuti osolíme, opepříme a zprudka dusíme do zhoustnutí.
- 4Z upečených lilků vydlabeme dužninu tak, že vzniknou "lodičky". Dužninu spolu s nasekanou petrželkou přidáme k rozdušeným rajčatům. Touto směsí lilky naplníme, posypeme nastrouhaným parmezánem a vložíme na 12 minut zapéct do trouby.
- 5Na zbylém oleji připravíme z vajec volská oka. Položíme je na zapečené lilky, osolíme, opepříme a obložíme nakrájenými rajčaty, která jsme dali stranou.
- 6Vše ozdobíme lístky bazalky a ještě teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.