Pochoutka z husích jater
40 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyJablka
- 150gramůOlivy nakládané
- 400gramůRýže loupaná
- 600gramůJátra husí
- 1lžíceHusí sádlo
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omytá a očištěná husí játra podusíme s kořením.
- 2Propláchnutou rýži uvaříme do měkka a smícháme s nastrouhaným sýrem.
- 3Na talíře upravíme rýži, ozdobíme ji rajčaty, pokrájenými na proužky, olivami a dílky jablek (nebo pomerančů). Na rýži upravíme podušená játra a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.