Pochoutka z kance
140 min.
Ingredience
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 500gramůKančí maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 0,5litrPivo tmavé 13% 4,4% obj.
- 50gramůChléb konzumní
- 2lžíceHořčice
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
60 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, celer, petržel, podusíme do zpěnění. Maso prošpikujeme slaninou, potřeme máslem, položíme na pánev se zeleninou a z každé strany dobře opečeme. Následovně vložíme nastrouhaný česnek, zalijeme pivem a vývarem a pod poklici v troubě, za stálého podlévání dusíme doměkka 120 minut. Hotové maso vyjmeme z hrnce, přidáme hořčici, zahustíme nastrouhaným chlebem, osolíme, opepříme a dobře povaříme. Měkké maso nakrájíme na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.