Podhimalájská polévka s čočkou a švestkami
80 min.
Ingredience
- 250gramůČočka jedlá
- 120gramůŠvestky sušené
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaSkořice mletá
- 1hrnekVepřová krev
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
1 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
22 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Vypeckované švestky necháme namáčet cca 2h ve vlažné vodě, čočku namáčíme přes noc.
- 2Poté čočku zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek a na mírném ohni povaříme cca 30 minut.
- 3Vložíme švestky, přidáme koření, vepřovou krev a vaříme dalších 30 minut. Dochutíme octem, solí, cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.