Podkrkonošské házedlo přes bidlo
70 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory
- 300gramůKlobása Dunajská
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceSádlo škvařené
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 3,3litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
37 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
957 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory omyjeme a nahrubo nastrouháme. Uzenou klobásu pokrájíme na kolečka. Oloupaný česnek utřeme, oloupanou cibuli drobně pokrájíme. V pánvi na másle ji osmažíme dozlatova.
- 2Do mísy dáme hladkou mouku, vejce a vodu (přibližně 2-3 dl) a vymícháme hladké husté těsto na nočky.
- 3V pánvi rozpálíme sádlo, za stálého míchání nastrouhané brambory rychle osmažíme dozlatova. K bramborům přidáme klobásu, promícháme a prohřejeme.
- 4V hrnci přivedeme k varu 2,5-3 litry vody, dáme do ní lžičku soli a z těsta lžičkou vykrojené nočky naházíme do vařící vody.
- 5Vaříme je přibližně 3-5 minut. Když vyplavou, vyjmeme je a dáme na pánev s osmaženými bramborami a klobásou, promícháme, podle chuti dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
- 6Každou porci ozdobíme usmaženou cibulkou na másle a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.