Podkrkonošské házedlo přes bidlo

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
37 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
957 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory omyjeme a nahrubo nastrouháme. Uzenou klobásu pokrájíme na kolečka. Oloupaný česnek utřeme, oloupanou cibuli drobně pokrájíme. V pánvi na másle ji osmažíme dozlatova.
  • 2
    Do mísy dáme hladkou mouku, vejce a vodu (přibližně 2-3 dl) a vymícháme hladké husté těsto na nočky.
  • 3
    V pánvi rozpálíme sádlo, za stálého míchání nastrouhané brambory rychle osmažíme dozlatova. K bramborům přidáme klobásu, promícháme a prohřejeme.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu 2,5-3 litry vody, dáme do ní lžičku soli a z těsta lžičkou vykrojené nočky naházíme do vařící vody.
  • 5
    Vaříme je přibližně 3-5 minut. Když vyplavou, vyjmeme je a dáme na pánev s osmaženými bramborami a klobásou, promícháme, podle chuti dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
  • 6
    Každou porci ozdobíme usmaženou cibulkou na másle a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.