Podušené telecí koleno po milánsku

130 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí koleno nakrájené na plátky opláchneme a osušíme. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na kostičky. Očistíme řapíkatý celer a nakrájíme na kousky. Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Rozkrájíme je na poloviny a odstraníme z nich semínka. Dužinu pokrájíme na kostičky.
  • 3
    V pekáči rozehřejeme olej a máslo a opečeme na něm plátky masa. Přidáme k masu pokrájenou mrkev, celer, rajčata, česnek, cibuli,tymián a nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.
  • 4
    Ztlumíme teplotu, zalijeme vínem, přikryjeme poklicí a dusíme 1,5 hodiny. Během dušení maso několikrát obrátíme a přeléváme vypečenou šťávou.
  • 5
    Hotové maso posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.