Podušené telecí koleno po milánsku
130 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí koleno
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyRajčata
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 50gramůTymián čerstvý
- 250mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůVývar telecí
- 50gramůPetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí koleno nakrájené na plátky opláchneme a osušíme. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na kostičky. Očistíme řapíkatý celer a nakrájíme na kousky. Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Rozkrájíme je na poloviny a odstraníme z nich semínka. Dužinu pokrájíme na kostičky.
- 3V pekáči rozehřejeme olej a máslo a opečeme na něm plátky masa. Přidáme k masu pokrájenou mrkev, celer, rajčata, česnek, cibuli,tymián a nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.
- 4Ztlumíme teplotu, zalijeme vínem, přikryjeme poklicí a dusíme 1,5 hodiny. Během dušení maso několikrát obrátíme a přeléváme vypečenou šťávou.
- 5Hotové maso posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.