Podzimní salát s hroznovým vínem
25 min.
Ingredience
- 300gramůSalát kadeřavý
- 1kusHrušky
- 1lžíceOcet jablečný
- 1lžíceOcet Sherry
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOřechový olej
- 4lžíceOřechy vlašské
- 100gramůSýr Parmezán
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaDžus hruškový
- 200gramůHroznové víno
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Košťálů zbavené saláty opláchneme ve studené vodě, listy natrháme na kousky.
- 2Ze studenou vodou opláchnutých hroznů otrháme bobule, nožem je rozpůlíme.
- 3Hrušku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Půlky hrušky nakrájíme na jemné plátky.
- 4Zálivku připravíme tak, že smícháme jablečný a sherry ocet s hruškovou šťávou, přidáme sůl, pepř. Oba druhy oleje rozšleháme metlou, vše podle potřeby můžeme ještě znovu dochutit.
- 5Na suché pánvi lehce opražíme půlky vlašských ořechů.
- 6Natrhané listy salátu promícháme se zálivkou a dáme na talíře. Pak přidáme hroznovové bobule, opražené ořechy a posypeme Parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.