Podzimní salát s hroznovým vínem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Košťálů zbavené saláty opláchneme ve studené vodě, listy natrháme na kousky.
  • 2
    Ze studenou vodou opláchnutých hroznů otrháme bobule, nožem je rozpůlíme.
  • 3
    Hrušku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Půlky hrušky nakrájíme na jemné plátky.
  • 4
    Zálivku připravíme tak, že smícháme jablečný a sherry ocet s hruškovou šťávou, přidáme sůl, pepř. Oba druhy oleje rozšleháme metlou, vše podle potřeby můžeme ještě znovu dochutit.
  • 5
    Na suché pánvi lehce opražíme půlky vlašských ořechů.
  • 6
    Natrhané listy salátu promícháme se zálivkou a dáme na talíře. Pak přidáme hroznovové bobule, opražené ořechy a posypeme Parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.