Pohanka s mletým masem

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku spaříme vařící vodou, zvolna vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
  • 2
    Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou (nebo vývarem), dusíme téměř do měkka. Poté vmícháme rajčatový protlak, nasekaný česnek, petrželku a na másle podušené žampiony.
  • 3
    Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme polovinu uvařené pohanky, na ni podušené maso, navrch zbylou pohanku.
  • 4
    Vejce rozmícháme se smetanou, vlijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 5
    Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 30. 1. 2017
Pohanka s mletým masem
Pusťte se směle do vaření! Je to dobrůtka! Budu vařit zase... :D Moc děkuju za výborný recept! Manžel se olizuje až za ušima:D