Pohanka s mletým masem
80 min.
Ingredience
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 200gramůMaso mleté - mix
- 350gramůPohanka
- 4lžíceOlej rostlinný
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pohanku spaříme vařící vodou, zvolna vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
- 2Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou (nebo vývarem), dusíme téměř do měkka. Poté vmícháme rajčatový protlak, nasekaný česnek, petrželku a na másle podušené žampiony.
- 3Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme polovinu uvařené pohanky, na ni podušené maso, navrch zbylou pohanku.
- 4Vejce rozmícháme se smetanou, vlijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 5Podáváme s hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 30. 1. 2017
Pohanka s mletým masem
Pusťte se směle do vaření! Je to dobrůtka! Budu vařit zase... :D Moc děkuju za výborný recept! Manžel se olizuje až za ušima:D