Pohanka se slepicí

130 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
20 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku promyjeme, vložíme do hrnce. Zalijeme 6 dl slepičího bujonu a vaříme přibližně 20 minut do měkka. Do pohanky přidáme obrané a na malé kousky pokrájené maso ze slepice. Pohanku ochutíme 0,5 lžičkou muškátového květu, 0,5 lžičkou zázvoru, dosolíme podle chuti mořskou solí, promícháme a podáváme.
  • 2
    Slepičí bujon:
  • 3
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli vceelku očistíme od vrchní slupky, omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy, vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 4
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
  • 5
    Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme. Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.