Pohanková kaše s čerstvou zeleninou
50 min.
Ingredience
- 450gramůPohanka
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl mořská
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPastinák
- 80gramůBrokolice
- 80gramůKvěták
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyRajčata
- 1lžícePažitka
- 3lžíceOlej olivový
- 2špetkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pohanku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přimícháme mořskou sůl a pod pokličkou necháme dojít 30 minut.
- 2Zeleninu: mrkev, celer, pastinák, brokolici, květák, česnek a rajčata očistíme a omyjeme. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a dáme do mísy. Květák s brokolicí rozdělíme na malé růžičky, česnek rozetřeme. Rajčata pokrájíme na plátky. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
- 3Zeleninu pokapeme kvalitním olivovým olejem, přidáme sůl, bílý pepř a důkladně promícháme.
- 4Pohankovou kaši smícháme se zeleninou, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme kolečky rajčat, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.