Pohanková kaše s čerstvou zeleninou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přimícháme mořskou sůl a pod pokličkou necháme dojít 30 minut.
  • 2
    Zeleninu: mrkev, celer, pastinák, brokolici, květák, česnek a rajčata očistíme a omyjeme. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a dáme do mísy. Květák s brokolicí rozdělíme na malé růžičky, česnek rozetřeme. Rajčata pokrájíme na plátky. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
  • 3
    Zeleninu pokapeme kvalitním olivovým olejem, přidáme sůl, bílý pepř a důkladně promícháme.
  • 4
    Pohankovou kaši smícháme se zeleninou, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme kolečky rajčat, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.