Pohanková pražená polévka

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
635 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer, petržel, česnek a šalotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    V hrnci rozehřátém másle a sádle podusíme všechnu zeleninu, pak k ní přimícháme pohankovou krupici, promícháme, krátce osmažíme a zalijeme 1.5 litrem vody. Přidáme kmín, sůl, pepř a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
  • 3
    Do hotové polévky přimícháme rozkvedlaná vejce, která povaříme jen
  • 4
    1-2 minuty. Polévku dosolíme podle chuti, zamícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.