Pohanková pražená polévka
45 min.
Ingredience
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 1kusŠalotka
- 20gramůSádlo škvařené
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaKmín celý
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 40gramůPohanka
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
635 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer, petržel, česnek a šalotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2V hrnci rozehřátém másle a sádle podusíme všechnu zeleninu, pak k ní přimícháme pohankovou krupici, promícháme, krátce osmažíme a zalijeme 1.5 litrem vody. Přidáme kmín, sůl, pepř a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
- 3Do hotové polévky přimícháme rozkvedlaná vejce, která povaříme jen
- 41-2 minuty. Polévku dosolíme podle chuti, zamícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.