Pohankové nudle s kapustou a brokolicí
35 min.
Ingredience
- 140gramůNudle pohankové
- 2litryVoda pitná
- 40gramůKapusta růžičková
- 40gramůBrokolice
- 2lžíceOlej sezamový
- 2lžíceOmáčka datlová
- 20gramůSójové výhonky
- 40gramůMandle plátky
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Vápník
53 mg
Postup přípravy
- 1Pohankové nudle uvaříme doměkka v hrnci s osolenou vodou podle návodu na balíčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Udržujeme teplé. Kapusty překrojíme napůl, brokolici rozdělíme na malé růžičky.
- 2Do pánve vlijeme sezamový olej, zahřejeme ho, přidáme brokolici a kapusty. Zeleninu za občasného míchání orestujeme. Přisypeme sójové klíčky a omáčku, mícháme a zahříváme, aby směs zhoustla. Pánev stáhneme ze sporáku, vmícháme teplé nudle, podle chuti pepř, sůl, přimícháme mandle. Všechny suroviny dobře promícháme.
- 3Připravené jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.