Pohankové nudle s omáčkou tofu
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyTymián čerstvý
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůSýr sójový - Tofu
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 1stroužekČesnek
- 0,25litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve slané vodě s trochou oleje uvaříme těstoviny doměkka.
- 2Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Rajčata v konzervě pokrájíme. Zbylý olej rozpálíme v hrnci a podusíme na něm 2 minuty cibuli. Přidáme česnek, rajčata i se šťávou a vše 5 minut povaříme.
- 3Tofu trochu rozmačkáme a přidáme ho od hrnce, zalijeme vývarem a vaříme asi 5 minut. Omáčku zjemníme smetanou a dochutíme pepřem.
- 4Slité a dobře okapané těstoviny dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a ozdobíme lístky tymiánu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.