Polenta se zeleninovo-houbovou omáčkou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
922 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Instantní polentu nasypeme do vařící osolené vody, ochutíme třeným česnekem a sekanou petrželkou a 3 minuty povaříme. Vymažeme pekáček olivovým olejem a do něj položíme a uhladíme uvařenou polentu a necháme ztuhnout.
  • 2
    Oloupanou a očištěnou zeleninu (mrkev, kapie, cibule, řapíkatý celer) nakrájíme na kostičky, orestujeme a přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony. Vše zprudka osmažíme. Přilijeme smetanu a přidáme na kostičky nakrájenou gorgonzolu nebo nivu. Vše zamícháme a přebytečnou smetanu vylijeme, aby směs byla hustá.
  • 3
    Polentu před podáváním zahřejeme a servírujeme jí s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.