Polenta se zeleninovo-houbovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 250gramůPolenta
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCibule červená
- 3kusyKapie
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
922 mg
Postup přípravy
- 1Instantní polentu nasypeme do vařící osolené vody, ochutíme třeným česnekem a sekanou petrželkou a 3 minuty povaříme. Vymažeme pekáček olivovým olejem a do něj položíme a uhladíme uvařenou polentu a necháme ztuhnout.
- 2Oloupanou a očištěnou zeleninu (mrkev, kapie, cibule, řapíkatý celer) nakrájíme na kostičky, orestujeme a přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony. Vše zprudka osmažíme. Přilijeme smetanu a přidáme na kostičky nakrájenou gorgonzolu nebo nivu. Vše zamícháme a přebytečnou smetanu vylijeme, aby směs byla hustá.
- 3Polentu před podáváním zahřejeme a servírujeme jí s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.