Polentová sluníčka
55 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceDýňová semínka
- 1lžíceOřechy Kešu
- 1lžíceMandle
- 1lžíceSezam - semena
- 250gramůKukuřičná krupice T 600
- 70gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
171 mg
Postup přípravy
- 1Vývar necháme vzkypět, vsypeme krupici a vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Hrnec odstavíme z ohně a polentu necháme bobtnat.
- 2Plech opláchneme vodou, pomažeme uvařenou kaší a necháme vychladnout. Z kaše vypichujeme kolečka o průměru 10 cm a pokládáme je na vymazaný plech. Z dýňových semínek, sezamu, mandlí a ořechů vytvoříme sluníčkům obličeje. Poklademe vločkami másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.