Polentové řezy se zeleninovým ragú
80 min.
Ingredience
- Ragú
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 200gramůCuketa
- 1kusLilek
- 1kusŠalotka
- 400gramůRajčata
- 1lžičkaProvensálské koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1litrVývar zeleninový
- 250gramůPolenta
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vývar přivedeme k varu, postupně do něj vmícháme kukuřičnou krupici. Přidáme 2 lžíce oleje, na mírném ohni vaříme za občasného míchání asi 20 minut.
- 2Formu na nákyp vypláchneme studenou vodou, necháme okapat, ale nevysušujeme. Žloutky vmícháme do horké polenty, z bílků ušleháme pevný sníh, rovněž ho vmícháme do polenty.
- 3Hmotu přendáme do formy, uhladíme, necháme 2 hodiny v chladu.
- 4Na zeleninové ragú očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kousky. Česnek i šalotku nasekáme na drobno. V hrnci rozpálíme olej, šalotku smažíme asi 2 minuty, přidáme česnek, protlak, cukr, krátce podusíme. Přidáme zeleninu, 2 - 3 minuty dusíme, vmícháme kousky rajčat z konzervy a provensálské koření. Zakryjeme, za občasného promíchání vaříme asi 25 minut. Můžeme podlít troškou vody, osolíme, opepříme.
- 5Vychladlou polentu rozkrájíme na 12 stejných dílů. Ve větší pánvi rozpálíme olej, řezy v něm opečeme do zlatova. Podáváme se zeleninovým ragú.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.