Polévka Čedar
40 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 500gramůBrambory
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSýr Čedar
- 1šálekMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
634 mg
Postup přípravy
- 1Na másle podusíme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Za stálého míchání přisypeme mouku, osmahneme ji a jíšku zředíme vývarem. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka.
- 2Nakonec do hotové polévky přilijeme mléko, podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr a zalijeme horkou polévkou. Ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.