Polévka chlebová (žebrácká)
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2kusyBrambory
- 1kusPetržel - nať
- 1decilitrZakysaná smetana
- 2hrnkyChléb konzumní
- 1stroužekČesnek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chleba rozkrájený na kousky, cibuli jemně rozkrájenou a utřený česnek se solí dáme vařit do 1 l vody nebo vývaru. Vše rozvaříme.
- 2Polévku poté můžeme prolisovat nebo rozmixovat, anebo můžeme chléb nechat v kouscích.
- 3Poté polévku odstavíme z ohně, zalijeme smetanou s rozkvedlaným čerstvým žloutkem a citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.