Polévka dýňová

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme dýni, odstraníme z ní semínka, dužinu nakrájíme na kostky 2,5 cm.
  • 2
    Rozpustíme ve velké pánvi máslo, přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek a smažíme, aby změkly. Přidáme dýni a necháme podusit s cibulí 3 minuty. Přidáme vývar, uvedeme do varu. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme mletý zázvor, bobkový list a citronovou šťávu. Vaříme pod pokličkou 20 minut, aby dýně změkla.
  • 3
    Vyndáme bobkový list, necháme polévku vychladnout a rozmixujeme do hladka. Vlijeme do čisté pánve. Přidáme mléko a polévku prohřejeme.
  • 4
    Ozdobíme trochou smetany a pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.