Polévka dýňová
40 min.
Ingredience
- 1kilogramDýně
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 9decilitrůVývar zeleninový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusBobkový list
- 3decilitryMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2lžícePažitka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme dýni, odstraníme z ní semínka, dužinu nakrájíme na kostky 2,5 cm.
- 2Rozpustíme ve velké pánvi máslo, přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek a smažíme, aby změkly. Přidáme dýni a necháme podusit s cibulí 3 minuty. Přidáme vývar, uvedeme do varu. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme mletý zázvor, bobkový list a citronovou šťávu. Vaříme pod pokličkou 20 minut, aby dýně změkla.
- 3Vyndáme bobkový list, necháme polévku vychladnout a rozmixujeme do hladka. Vlijeme do čisté pánve. Přidáme mléko a polévku prohřejeme.
- 4Ozdobíme trochou smetany a pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.