Polévka gumbo z krevet
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2plátkySlanina vepřová
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusPaprika červená
- 8,5decilitrůVývar rybí
- 1kusBobkový list
- 1špetkaNové koření mleté
- 40gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžíceOcet vinný
- 125gramůOkra - Ibišek jedlý
- 125gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžícePasta z ančoviček
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi smažíme na oleji nakrájenou cibuli, slaninu a česnek cca 5 minut. Přidáme pokrájenou papriku a smažíme ještě několik minut.
- 2Přidáme bobkový list, vývar, muškátový oříšek, rýži, nové koření, sůl, pepř, vinný ocet a uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut za občasného míchání, dokud rýže nezměkne.
- 3Přidáme ibišek, krevety, pastu z ančoviček, rajčatový protlak a vaříme 15 minut pod pokličkou, dokud ibišek nezměkne a polévka trochu nezhoustne.
- 4Vyndáme z polévky bobkový list a muškátový oříšek a každou porci podáváme ozdobenou celou krevetou a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.