Polévka hrachová s mátou a jogurtem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené brambory a smažíme 3 minuty. Přidáme zázvor, česnek, kmín, koriandr, mouku a smažíme minutu. Přidáme hrášek, vývar a polovinu máty, přivedeme za častého míchání k varu. Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a povaříme 15 minut.
  • 2
    Po částech polévku rozmixujeme, směs vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, smícháme jogurt se škrobovou moučkou a rozmícháme v polévce.
  • 3
    Přidáme mléko a uvedeme téměř k bodu varu. Povaříme 2 minuty.
  • 4
    Polévku podáváme horkou, ozdobenou zbývající mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.