Polévka hrachová s mátou a jogurtem
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 225gramůBrambory
- 0,5lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 8,5decilitrůVývar zeleninový
- 500gramůHrášek mražený
- 3lžíceMáta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůJogurt nízkotučný
- 3decilitryMléko nízkotučné
- 10gramůZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené brambory a smažíme 3 minuty. Přidáme zázvor, česnek, kmín, koriandr, mouku a smažíme minutu. Přidáme hrášek, vývar a polovinu máty, přivedeme za častého míchání k varu. Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a povaříme 15 minut.
- 2Po částech polévku rozmixujeme, směs vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, smícháme jogurt se škrobovou moučkou a rozmícháme v polévce.
- 3Přidáme mléko a uvedeme téměř k bodu varu. Povaříme 2 minuty.
- 4Polévku podáváme horkou, ozdobenou zbývající mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.