Polévka pečená v troubě

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1084 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
75 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky a lehce ji rozškvaříme v pánvi. Přidáme a podusíme cibuli a okapané žampiony.
  • 2
    Vepřové maso nakrájíme na kousky a vložíme do pekáče. Osolíme, opepříme, ochutíme cayenským pepřem. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Sýr, pórek a cibuli se žampiony přidáme k masu. Přilijeme asi 600 ml vody.
  • 3
    Přikrytý pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 60 minut. Vyjmeme, přilijeme bílé víno, přimícháme instantní omáčku. Přikryjeme a pečeme dalších 60 minut.
  • 4
    Přimícháme smetanu a pekáč ponecháme ve vypnuté troubě ještě asi 30 minut. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme, nadrobno nasekáme a polévku posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.