Polévka pohanková
35 min.
Ingredience
- 120gramůPohanka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůHříbky čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůPažitka
- 1000gramůVývar z hovězích kostí
- 1gramKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, očištěné houby na plátky, oloupanou cibuli nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme horkým vývarem, rozmícháme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme brambory, houby, propláchnutou pohanku a vaříme 15 minut. Nakonec přimícháme rozkvedlané vejce, ihned rozmícháme, provaříme, přisypeme posekanou pažitku a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.