Polévka pro zdraví
45 min.
Ingredience
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 60gramůPórek
- 600gramůBrambory
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůŠťovík
- 20gramůKerblík
- 2lžičkySůl
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájený pórek a krátce orestujeme, přidáme nakrájené brambory, osolíme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka, tj. asi 20 minut.
- 2Hrnec odstavíme, přilijeme smetanu a rozmixujeme. Naředíme vývarem na požadovanou hustotu. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme posekaný šťovík a kerblík. Orestujeme a vmícháme do polévky. Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.