Polévka Ribollita
75 min.
Ingredience
- 300gramůFazole
- 1kusBobkový list
- 70gramůRajčata
- 80gramůBrambory
- 100gramůCibule červená
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůCeler řapíkatý
- 3stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40gramůOlej olivový
- 1gramFenykl obecný
- 1gramChilli koření mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 300gramůKapusta kadeřavá
- 400gramůChléb konzumní
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozmačkané rajče, oloupaný brambor, bobkový list a vaříme asi 25 minut. Vyndáme brambor, rajče, bobkový list a vyhodíme. Fazole scedíme a polovinu vody ponecháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, celer nakrájíme na nudličky, česnek posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme všechnu zeleninu, ochutíme mletým fenyklem, chilli kořením, ze dvou třetin zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme 15 minut. Přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme dalších 5 minut, přidáme uvařené fazole, vodu z fazolí, sůl, pepř, na nudličky nakrájenou kapustu, natrhanou střídku staršího chleba a vaříme ještě přibližně půl hodiny. Podle potřeby dolijeme vodu. Do odstavené polévky přimícháme panenský olej a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.