Polévka Ribollita

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozmačkané rajče, oloupaný brambor, bobkový list a vaříme asi 25 minut. Vyndáme brambor, rajče, bobkový list a vyhodíme. Fazole scedíme a polovinu vody ponecháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, celer nakrájíme na nudličky, česnek posekáme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme všechnu zeleninu, ochutíme mletým fenyklem, chilli kořením, ze dvou třetin zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme 15 minut. Přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme dalších 5 minut, přidáme uvařené fazole, vodu z fazolí, sůl, pepř, na nudličky nakrájenou kapustu, natrhanou střídku staršího chleba a vaříme ještě přibližně půl hodiny. Podle potřeby dolijeme vodu. Do odstavené polévky přimícháme panenský olej a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.