Polévka s avokádem
140 min.
Ingredience
- Slepičí bujon
- 1lžíceBazalka
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPepř černý celý
- 100gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůPórek
- 1kilogramSlepice
- 1lžíceSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2,5decilitryVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCeler - nať
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůPerlička
- 200gramůAvokádo
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
- 100gramůAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
34 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytá prsa z perličky pokrájíme na nudličky. Oloupeme avokádo, nakrájíme na měsíčky a pokapeme pomerančovou šťávou. Ananas (kompot) scedíme, šťávu zachytíme do poháru.
- 2V hrnci na másle maso orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme 1 litrem slepičího bujonu a vaříme 10 minut. Přidáme avokádo, ananas, lžíci pomerančové šťávy, lžíci ananasové šťávy, promícháme, podle chuti opepříme, osolíme, povaříme 2-4 minuty a podáváme.
- 3Slepičí bujon [28675]:
- 4Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
- 5Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
- 6Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.
- 7Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
- 8Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.