Polévka s batáty a treskou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V nekovové misce smícháme citronovou šťávu s chilli papričkou a muškátovým oříškem. Tresku nakrájíme na kousky a promícháme s marinádou. Uložíme do misky, zakryjeme průhlednou fólií a necháme 30 minut v chladničce odstát.
  • 2
    Ve hrnci rozehřejeme olej na střední teplotu, přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulky. Opékáme cca 4 minuty za stálého míchání. Přisypeme česnek a dále opékáme 2 minuty.
  • 3
    Přidáme batáty nakrájené na kostičky, vývar, osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a přikryté vaříme 10 minut. Vložíme mrkev nakrájenou na kolečka, nakrájené zelí a celer. Znovu dochutíme solí a pepřem a vaříme 10 minut.
  • 4
    Polévku necháme mírně zchladnout a rozmixujeme dohladka. Do polévky vložíme rybí maso i s marinádou. Polévku pozvolna přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.