Polévka s batáty a treskou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusČesnek
- 5gramůMuškátový oříšek
- 250gramůTreska aljašská
- 50gramůOlej rostlinný
- 4kusyCibulka jarní
- 450gramůBrambory
- 1litrVývar zeleninový
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 1kusChilli paprička
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V nekovové misce smícháme citronovou šťávu s chilli papričkou a muškátovým oříškem. Tresku nakrájíme na kousky a promícháme s marinádou. Uložíme do misky, zakryjeme průhlednou fólií a necháme 30 minut v chladničce odstát.
- 2Ve hrnci rozehřejeme olej na střední teplotu, přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulky. Opékáme cca 4 minuty za stálého míchání. Přisypeme česnek a dále opékáme 2 minuty.
- 3Přidáme batáty nakrájené na kostičky, vývar, osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a přikryté vaříme 10 minut. Vložíme mrkev nakrájenou na kolečka, nakrájené zelí a celer. Znovu dochutíme solí a pepřem a vaříme 10 minut.
- 4Polévku necháme mírně zchladnout a rozmixujeme dohladka. Do polévky vložíme rybí maso i s marinádou. Polévku pozvolna přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.