Polévka s bramborami a fazolemi
135 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 6kusůRajčata
- 1kusPaprika zelená
- 1kusKapusta hlávková
- 1,4litryŠunka drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 400gramůKlobása uzená
- 300gramůFazole červené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
17 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory a mrkev omyjeme, oškrábeme, cibuli oloupeme, vše nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme. Omytá rajčata a papriku rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na jemno. Kapustu omyjeme a krájíme na plátky.
- 2Klobásu pokrájíme na kostičky, petržel nasekáme na jemno.
- 3Všechny ingredience včetně fazolí vložíme do velkého hrnce s vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme přikryté přibližně 2 hodiny, občas promícháme. Dochutíme pepřem a solí, podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.