Polévka s brokolicí

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
423 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a povaříme asi 5 minut v 750 ml osolené vody. Poté jí vyjmeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Vývar ponecháme. Nasucho na pánvi opražíme mandlové lupínky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a osmahneme. Za stálého míchání přiléváme vývar z brokolice a smetanu. Uvedeme do varu a krátce povaříme.
  • 3
    Nivu rozdrobíme, vmícháme do polévky a povaříme na mírném ohni asi 2 - 3 minuty. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a sherry.
  • 4
    Nakonec do polévky vložíme brokolici a krátce prohřejeme. Polévku podáváme sypanou mandlovými lupínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.