Polévka s červenou řepou
55 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 250gramůČervená řepa
- 250gramůBrambory
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 50gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceZelenina kořenová
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 250gramůMrkev kořen
- 1lžičkaLibeček
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Mezitím nakrájíme mrkev na kolečka, brambory na kostičky, cibuli na drobné kousky, česnek na malé plátky a zelí na malé čtverečky. Všechnu pokrájenou zeleninu přisypeme k vařící se řepě a přidáme koření. Drcený kmín, sušenou kořenovou zeleninu a libeček. Polévku lehce osolíme a vaříme dalších 15 minut.
- 2Hotovou polévku omastíme panenským olejem. Na talíři polévku poléváme ovesnou smetanou, kterou připravíme předem. Sušený ovesný nápoj rozmícháme v 80 ml vody a vychladíme. Tím ovesná smetana získá krémovou konzistenci. Červená polévka politá bílou smetanou lahodí i oku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.