Polévka s červenou řepou

55 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Mezitím nakrájíme mrkev na kolečka, brambory na kostičky, cibuli na drobné kousky, česnek na malé plátky a zelí na malé čtverečky. Všechnu pokrájenou zeleninu přisypeme k vařící se řepě a přidáme koření. Drcený kmín, sušenou kořenovou zeleninu a libeček. Polévku lehce osolíme a vaříme dalších 15 minut.
  • 2
    Hotovou polévku omastíme panenským olejem. Na talíři polévku poléváme ovesnou smetanou, kterou připravíme předem. Sušený ovesný nápoj rozmícháme v 80 ml vody a vychladíme. Tím ovesná smetana získá krémovou konzistenci. Červená polévka politá bílou smetanou lahodí i oku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.